Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ!




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Kυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

  Γνωριζόμαστε από παλιά. Η κρίση που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα, μας επιβάλλει έτσι κι αλλιώς να ξαναγνωριστούμε. Και εμείς λοιπόν ξαναγνωριζόμαστε, αλλά δεν ξεχνάμε…..
Σας προτρέπουμε λοιπόν να αναμετρηθούμε,  με το αληθινό πρόσωπο της κοινωνίας, των θεσμών και φυσικά της πολιτικής .
  Κυρίως όμως πρέπει να αναμετρηθούμε με τις  προκλήσεις της σημερινής δύσκολης συγκυρίας και  να δώσουμε με την στάση μας, διέξοδο στην τραγωδία που συνεχίζεται να παίζεται μόνο στην πλάτη μας. Είναι η πράξη του δράματος που βίαια βιώνουμε, κρατώντας στα χέρια μας,  μια …φωτογραφία απ το μέλλον.
  Όπως σας είναι γνωστό 2 χρόνια τώρα βιώνουμε καταστάσεις ανείπωτες, τραγικές και συνάμα εξευτελιστικές.
Υπήρξαν το τελευταίο διάστημα μεμονωμένες φωνές αντίδρασης από μερικούς από εσάς. Όχι όμως θεσμικά και πολιτικά αρκετές, ώστε να να μας προειδοποιήσετε έγκαιρα, ότι το δράμα θα έχει κι άλλες πράξεις. Κι όχι μόνο αυτό. Με την ανοχή σας οδηγείτε τη τελευταία πράξη αυτού του δράματος στον «ξαφνικό θάνατο» που στα λόγια ξορκίζετε.
  Με τερτίπια και τεχνάσματα, φόβους και απειλές ακόμα και με εκβιασμούς, μας οδηγήσατε στον εγκλωβισμό.  Σ έναν εγκλωβισμό, που περιέχει μέσα του όχι μόνο την ανεργία αλλά και και τον πλήρη και κατ εξακολούθηση εξευτελισμό μας.
Βρισκόσαστε έτσι κι αλλιώς μπροστά στο ασφυκτικό δίλημμα: Να αποφύγετε την ιστορική σας ευθύνη και το «πολιτικό κόστος» διατυπώνοντας μόνο ένα λόγο «δήθεν προοδευτικό»,  που οδηγεί στην καταστροφή, την διάλυση, και την  ταπείνωση μας; ή να αναλάβετε τις ιστορικές σας ευθύνες ώστε να επιτευχθεί μια δύσκολη αλλά συντεταγμένη και ασφαλής πορεία;
  Είναι υποχρέωσή σας να παίρνετε πρωτοβουλίες, να διατυπώνετε προτάσεις, να ανακόπτετε λάθη, να διορθώνετε αδικίες, να αντιστέκεστε στα Μνημόνια και στις απολύσεις, να περιφρουρείτε τον Δημόσιο Χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης που υπηρετείτε, να αντιστέκεστε  στο μέτωπο της γραφειοκρατίας, να συγκρούεσθε με τα φαινόμενα διαφθοράς που είναι δίπλα σας, και τόσα άλλα που μας ρημάζουν μας εξευτελίζουν και τελικά μας σκοτώνουν.
  Τα μεγάλα λόγια είναι εύκολα, το να δίνεις τη μάχη  είναι δύσκολο.
  Παρουσιάσαμε τις θέσεις μας ρεαλιστικά, έμπρακτα και θεσμικά, για την Λύση της ΔΗΚΕΠΑ και την μεταφορά των εργαζομένων και των δομών της στο δήμο. Αποκρούσαμε την ισοπέδωση, τις συκοφαντίες και τις αστείες  δικαιολογίες που αρκετοί απο εσάς, μας εκθέσατε.

Όμως τώρα:
  Αξιώνουμε από όλους σας σεβασμό.
  Ζητάμε την στήριξη όλων σας στη μόνη εφικτή λύση που τόσο καιρό καταθέτουμε.
   
Ζητάμε την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου